Informatie over de opleiding

Op 20 september 2023 start de Opleiding Progressiegericht Werken, waarvoor je je hebt aangemeld. Van harte welkom bij Centrum Progressiegericht Werken!

De opleiding is bedoeld voor onder andere coaches, teamcoaches, docenten, adviseurs en trainers die progressie willen bereiken met hun cliënten en studenten en die de progressiegerichte interventies (zoals groeimindsetinterventies, autonomie-ondersteunende interventies, de cirkeltechniek, indirecte procescomplimenten, vragen naar eerdere successen enzovoorts) steeds preciezer en grondiger in de vingers willen leren krijgen. De inhoud van de opleiding is zeer praktisch en tegelijk gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek.

Door deelname aan de opleiding doe je als cursist veel kennis op over de wetenschappelijke achtergronden zoals de groeimindsettheorie, de zelfdeterminatietheorie, het progressieprincipe en de-zeven-stappen-aanpak van CPW. Gedurende zes bijeenkomsten ga je aan de slag met de progressiegerichte technieken in uw eigen werksituaties. Je krijgt veel gelegenheid om te oefenen met je eigen cases en op de trainers.

Door de zes intensieve sessies wordt je progressiegerichte repertoire steeds uitgebreider en gaan je interventies steeds scherper en vloeiender worden. Deelnemers leren hoe ze de progressiegerichte interventies bij diverse interacties en in diverse contexten (één op één context, groepen, teams) soepel toe kunnen passen. De opleiding is bedoeld voor professionals die progressiegericht werken interessant vinden en er steeds beter in willen worden.

De bijeenkomsten zijn op 20 september, 13 oktober, 1 november, 24 november, 13 december 2023 en 12 januari 2024  en starten om 13.30 uur en eindigen om 17.00 uur. Sessie 2 (13/10) is online en vindt plaats via Zoom. De overige sessies vinden fysiek plaats. Alle vijf de fysieke sessies vinden plaats op de volgende locatie: Centrum Progressiegericht Werken, Lange Dreef 15, Vianen. 

Op de eerste bijeenkomst ontvang je de materialen en de boeken die bij deze opleiding horen. Wij verheugen ons er op je binnenkort te zien. Graag tot de eerste bijeenkomst! Met vriendelijke groet,

Gwenda Schlundt Bodien: 06-29182949 en Coert Visser: 06-22523183

Centrum Progressiegericht Werken Gebouw Le Palmier Lange Dreef 15 4131 NJ Vianen

Bereikbaarheid met de auto Lange Dreef 15 ligt dichtbij zowel de A2 als de A27. Neem op de A2 afslag 11 Vianen/Hagestein of op de A27 afslag 27 Hagestein

Er zijn vier mogelijkheden om te parkeren.

  1. Voor het gebouw Le Palmier zijn plekken voor bezoekers.
  2. Op het grote parkeerterrein zijn meerdere parkeerplekken bestemd voor het gebouw van Le Palmier. Wanneer je het parkeerterrein oprijdt neem je de uiterst linkerkant. Ongeveer halverwege zie je links parkeerbordjes van Le Palmier. Er zijn ook twee plekken voor Le Palmier halverwege de middelste baan van het parkeerterrein. Wandel over het parkeerterrein naar het pleintje van De Lange Dreef en het gebouw Le Palmier ligt aan de overzijde. Centrum voor Progressiegericht Werken is gevestigd op de begane grond.
  3. Op de Korte Dreef is gratis parkeergelegenheid aan weerszijden van de straat. Wandel door het tunneltje onder de parkeergarage, sla linksaf en je ziet het gebouw Le Palmier waar Centrum voor Progressiegericht Werken gevestigd is op de begane grond.
  4. Op de Ir. Ds. Tuijnmanweg is gratis parkeergelegenheid aan de straat. Steek na het parkeren de weg over. Loop linksaf richting het viaduct, sla net voor het viaduct rechtsaf een groot parkeerterrein op. Houd hier rechts aan en loop vervolgens de eerste straat rechts in. Aan de overzijde zie je het gebouw Le Palmier waar Centrum voor Progressiegericht Werken gevestigd is op de begane grond.

Bereikbaarheid met OV Vanaf Utrecht Centraal, rijden er verschillende bussen richting Vianen, deze vertrekken meerdere malen per uur. Er zijn OV-fietsen bij de bushalte bij het Van der Valkhotel Vianen.

Wanneer je uitstapt bij bushalte Lange Dreef, loop je richting het viaduct, sla net voor het viaduct rechtsaf een groot parkeerterrein op. Houd hier rechts aan en loop vervolgens de eerste straat rechts in. Aan de overzijde zie je het gebouw Le Palmier waar Centrum voor Progressiegericht Werken gevestigd is op de begane grond.

U komt in aanmerking voor de ZZP-korting (van 15%) als u:

  • ZZP’er (zelfstandige zonder personeel) bent
  • de training privé betaalt
"Ik kwam erachter dat er een hele andere manier van begeleiding is dan hoe ik er tot dan toe tegenaan keek."
- Henk